Søk_jobb_DSC03130

Jobb hos oss

ledige stillinger

Pågående
Søknadsfrist: 29. February 2024

Hvordan er det å jobbe hos oss?

Vårt mål er at du som nyansatt i bedriften skal føle at du blir tatt godt imot og ivaretatt av ansatte og ledelsen, slik at du enklere kan bli kjent med oss, våre målsettinger og organisasjonen i sin helhet.

For oss er det viktig at nødvendig informasjon når frem og at opplæring blir gitt. Rutiner og retningslinjer setter standarden for hverdagen, og dette er likt for alle ansatte, uansett hvilken stilling du har eller hvilken avdeling du jobber på hos oss.

Vi vil at du skal trives på vårt lag. Målet er at du skal avslutte arbeidsdagen og kunne kjenne på at den har vært både meningsfull, trygg og forutsigbar. Gode, stabile lønnsforhold vektlegges. Det gjelder også utstyr, profesjonelt verktøy og arbeidsklær.

Sammen løser vi utfordringer. Sammen blir vi dyktigere, og med felles innsats kan vi bidra til at hver enkelt oppnår fremgang og mestring. Det er med på å bygge vår bedrift sterk og stødig. Både som entreprenør og som arbeidsgiver.

utplassering
Lærling
Fagarbeider
Fagarbeider
Utviklingsmuligheter
Utviklingsmuligheter
Kurs-kompetanse
Kurs og kompetanse

Ansettelsesprosess

Signering av arbeidsavtale og ansettelsespapirer starter vi den første arbeidsdagen med. Dette skjer sammen med daglig leder. Du vil også få en gjennomgang av våre rutiner og regler, samt nyttig informasjon om bedriften vår. Vi gir opplæring i timeregistreringssystemet, og videre får du hilse på deler av administrasjonen som har svar på eventuelle spørsmål som skulle oppstå underveis.

Du får utdelt arbeidsklær, verktøy, verneutstyr og annet nødvendig utstyr. Gi beskjed ved andre behov utover dette, slik at vi kan være løsningsorienterte og tilpasse etter behov.

Videre tar vi deg med for å hilse på de andre ansatte som jobber på prosjektet du skal starte på. Dette håper vi skal være med å bidra til en trygg oppstart og kjenne på fellesskapsfølelsen fra dag én. Det er en viktig faktor for oss. Alle skal med.

Alle våre nyansatte har seks måneders prøvetid. Underveis har vi to oppfølgingssamtaler hvor vi gir en evaluering av innsatsen din så langt. Du får selvfølgelig også muligheten til å både vurdere egen innsats, men også fortelle om hvordan arbeidsdagen fungerer for din del, og oss som arbeidsgiver.

Bonusordning

Timberbygg ønsker å belønne god innsats med et økonomisk tillegg til deg som ansatt. Målet er at en slik ordning skal bidra til at alle jobber for de beste resultatene, både i et kort perspektiv, men også på lang sikt.

Vi regner det ut slik: Akkorden regnes ut fra hvor mange timer som er spart per kalkyle.

Akkorden bidrar til god arbeidsflyt i alle deler av bedriften, og hensikten for alle parter er å jobbe lønnsomt og effektivt. Fra et ferdigstilt prosjekt til å på eget initiativ starte på neste arbeidsoppgave.

Vi tilbyr følgende:

  • Utfordrende arbeidsoppgaver
  • Muligheten til å påvirke i egen bedrift
  • Tariffavtale med ordnede lønns- og arbeidsvilkår
  • Konkurransedyktige betingelser
  • Resultatbasert bonusordning
  • Et solid, trygt og faglig sterkt arbeidsmiljø med stolthet for yrket.

 

Play Video

ledige stillinger

Pågående
Søknadsfrist: 29. February 2024